EP mladinskih in članskih kategorij 2024

IMG 5800 2

6. 4. 2024 se je 11 članic in članov reprezentance JKA Slovenije udeležilo JKA Evropskega prvenstva, ki je potekalo v mestu Gent v Belgiji. Na prvenstvu je nastopilo 314 najboljših tekmovalcev 28 evropskih držav. Devet slovenskih tekmovalcev je nastopilo v disciplinah kata posamezno, kumite posamezno in ekipno v mladinski kategoriji od 16 do 21 let, dva tekmovalca pa v disciplini kumite posamezno v članski kategoriji nad 21 let.

Odlična predstava naše mlade ekipe je dokazala, da kljub grenkemu priokusu brez medalje, konkuriramo najboljšim v Evropi.

Žreb je našim tekmovalcem prinesel izkušene nasprotnike, ki na velikih tekmah vedno posegajo po medaljah. Aljaž Šubic je zmagal borbo proti predstavniku Švice in žal izgubil v tesnem dvoboju drugega kroga proti predstavniku Nemčije. Nija Abram je zmagala dve borbi, v naporni borbi tretjega kroga ji je žal zmanjkalo borbenega duha za polfinale. V ekipnih bojih so se Luka, Jan in Aljaž udarili s favoriti Belgijci, vodili borbe v svoj prid in zaradi spornih sodniških odločitev in pritiskov izgubili.

Slovenijo so zastopali Naja Ferfila / Manica Demšar / Elma Lišinović (kata posamezno 16-21 let), Špela Libnik / Nija Abram (kumite posamezno 16-21 let), Aljaž Reiter / Jan Klanšek / Luka Krajnc (kumite posamezno in ekipno 16-21 let), Dian Logar (kumite posamezno 16-21 let), Aljaž Šubic / Aleš Čadež (kumite posamezno nad 21 let).

Tekmovalce so spremljali trenerji Jurij Šubic, Florjan Reiter, Iztok Logar in Hadis Lišinović.

V sodniških vrstah sta Slovenijo zastopala Ivan Mravljak in Peter Kobolt.

Tekmovalcem čestitamo za borbenost! Od kadetov do članov rastemo in se kalimo. Imamo dobre temelje za prihodnost zato smo še bolj motivirani za trdo delo.

Zadnja posodobitev Četrtek, 11 April 2024 15:33